Gecertificeerde yoga voor leerlingen en leraren

WAT LEERLINGEN ZEGGEN

Ervaringen met Yogaschool Amsterdam


“Na vele jaren Hatha Yoga kwam ik per abuis als ‘beginner’ in een Iyengar Yoga Teachers Training terecht… Een perfecte vuurdoop zo bleek :). Het was zwaar maar deze vorm voelde zo goed, dat ik direct besloot een Iyengar Yogaschool bij mij in de buurt te zoeken.

Een goede Iyengar Yoga les voelt als een massage én een meditatie: alle spieren komen intensief aan bod, je wordt je bewuster van je lijf en je gedachten worden even helemaal stopgezet. Kristien geeft kundig les, met een vleugje humor en in een volledig uitgeruste, prettige yogaruimte. Ik heb weinig tijd maar voor deze 1,5 uur maak ik tijd. Graag zelfs.”

Sabine Engelen, ZZP’er
Amsterdam Bos en Lommer


“Heel bijzonder aan deze school is het gebruik van ‘props’ (hulpmiddelen). Niet om de oefeningen makkelijker te maken maar om de oefeningen heel bereikbaar te maken zodat je er intenser mee kunt werken. Je hebt hier dus niet zo’n super perfect jong lijf nodig.

Zelfs met een flinke lichamelijke beperking, ervaar je hier de essentie van yoga en krijg je de goeie energie. Ik vind de houdingen niet altijd makkelijk maar ik merk dat de regelmaat mij echt verder helpt. Achteraf is het altijd enorm verfrissend en word ik er echt blij van.”

Josje Pollmann, Grafisch Vormgever
Amsterdam Vondelbuurt

Peggy de Jonge-Yogaschool-Amsterdam
“Yogaschool Amsterdam heeft een zeer ervaren lerarenteam met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De lessen zijn daardoor altijd op niveau en geven mij daardoor precies wat ik nodig heb om me weer goed in mijn lichaam te voelen. Door yoga ben ik een blijer mens.”

Peggy de Jonge, Jurist
Amsterdam Baarsjes


“Met Iyengar Yoga heb ik mijn persoonlijke grenzen verlegd. Ondanks onzekerheden en angsten over mijn onwillige lijf, voelt iedere les als een zege. Waarin ik nieuwe dingen blijf overwinnen en bijleren. Namasté Kristien en Harriet. Het heeft een vaste plaats in mijn leven gekregen.”

Gerry van Heerde, leidinggevende VUmc
Amsterdam Surinameplein


“Zo’n 12 jaar geleden alweer startte ik hier met Iyengar Yoga. Uit nieuwsgierigheid maar vooral omdat ik actiever met mijn lichaam bezig wilde zijn vanwege mijn zittende kantoorbaan. Directe aanleiding was last van een spier in mijn schouder waar ik toen direct van verlost werd.

Iyengar Yoga zorgt ervoor dat ik mijn lichaam uitdaag via soms zeer intensieve houdingen en het biedt me rust en concentratie. De yogalessen, de gemotiveerde medebeoefenaars en de zeer inspirerende yogaleraren geven mij bovendien extra inspiratie voor mijn dagelijkse werk. Iyengar yoga is een vast onderdeel van mijn leven, of het nu op de mat is, bij de tramhalte is of achter mijn bureau.”

Nick Bol, HR adviseur
Amsterdam Baarsjes


“Bij Yogaschool Amsterdam ervaar ik dat je met Iyengar Yoga altijd verder komt, ondanks blessures of blokkades. Een belangrijke les hier is ‘niet opgeven, altijd proberen’. Het is die instelling in combinatie met het gebruik van props, dat ik van mijn zware RSI ben afgekomen.

Het is voor mij als ’thuiskomen’ waarbij mijn fysieke grenzen en mentale wensen in harmonie samenkomen. Grenzen en wensen die ik blijf onderzoeken en uitdagen, stapsgewijs. Waardoor ik via fysieke inspanning nieuwe inzichten krijg en meer tot rust kom.”

Baukje Spaltro, Beeldend Kunstenaar
Amsterdam Kinkerbuurt

WAAROM
YOGASCHOOL
AMSTERDAM

Uitsluitend Gecertificeerde Yogadocentenuitsluitend gecertificeerde yogadocenten
Met Gemiddeld 20 Jaar Yoga-ervaring Per Docentmet gemiddeld 20 jaar yoga-ervaring per docent
Centraal In Amsterdam West Dichtbij Het Vondelparkcentraal in Amsterdam West dichtbij het Vondelpark
Sinds 1999, Sinds 2012 Op Baarsjesweg 277sinds 1999, sinds 2012 op Baarsjesweg 277
150m² Ruime Yogastudio Met Alle Hulpmiddelen150m² ruime yogastudio met alle hulpmiddelen
Ook Voor Leraren In Opleidingook voor leraren in opleiding
Ook Voor Herstel En Fysieke Beperkingenook voor herstel en fysieke beperkingen

Certificaten Yogaschool Amsterdam

Yoga Certificaat – Iyengar Memorial Yoga Institute
Yoga Certificaat – Yoga Unie
Yoga Certificaat – Codarts Rotterdam
Yoga Certificaat – Laban Bartenleff Institute