Certified Yoga for students and teachers

WAT LEERLINGEN ZEGGEN

Ervaringen met Yogaschool Amsterdam


Josje Pollmann, Graphic Designer
Amsterdam Vondel neighborhood

“What’s really special about this school is the use of props. Not to make the exercises any easier but to make them possible. So you don’t need a super perfect young body.”

 


Sabine Engelen
Freelancer
“After many years of Hatha Yoga, I accidentally landed in a beginner’s class for the Iyenga Yoga teacher training … A perfect baptism by fire, as it turned out :). It was tough but the form felt so good that I immediately decided to look for an Iyengar yoga school in my neighborhood.”

 

Peggy de Jonge-Yogaschool-Amsterdam
Peggy de Jonge, Legal Counsel
Amsterdam Baarsjes

“Yogaschool Amsterdam has a truly experienced team of teachers who offer plenty of personal attention. As a result, the classes always give me exactly what I need to feel good in my body. Thanks to yoga, I’m a happier person.”


Gerry van Heerde, Manager VUmc
Amsterdam Surinameplein

“Iyengar yoga has helped me to push my personal boundaries. Despite my fears and insecurities about my reluctant body, every class is a true blessing. Where I continue to overcome new hurdles and learn more. Namaste Kristien and Harriet. Yoga has become an anchor in my life.”

 


Baukje Spaltro, Visual Artist
Amsterdam Kinker neighborhood
“At Yogaschool Amsterdam, I’ve learned that Iyengar yoga can always help you go further, despite injuries and mental blocks. A golden rule is ‘never give up, always try’. It’s that attitude, in combination with the use of props, that has helped me recover from a severe case of RSI.”

Nick Bol, HR advisor
Amsterdam Baarsjes
“It’s been 12 years since I started with Iyengar yoga. Originally out of curiosity but also because I wanted to become more active with my body, given my sedentary office job. The direct impetus was pain in a shoulder muscle that was resolved immediately.


“Na vele jaren Hatha Yoga kwam ik per abuis als ‘beginner’ in een Iyengar Yoga Teachers Training terecht… Een perfecte vuurdoop zo bleek :). Het was zwaar maar deze vorm voelde zo goed, dat ik direct besloot een Iyengar Yogaschool bij mij in de buurt te zoeken.

Een goede Iyengar Yoga les voelt als een massage én een meditatie: alle spieren komen intensief aan bod, je wordt je bewuster van je lijf en je gedachten worden even helemaal stopgezet. Kristien geeft kundig les, met een vleugje humor en in een volledig uitgeruste, prettige yogaruimte. Ik heb weinig tijd maar voor deze 1,5 uur maak ik tijd. Graag zelfs.”

Sabine Engelen, ZZP’er
Amsterdam Bos en Lommer


“Heel bijzonder aan deze school is het gebruik van ‘props’ (hulpmiddelen). Niet om de oefeningen makkelijker te maken maar om de oefeningen heel bereikbaar te maken zodat je er intenser mee kunt werken. Je hebt hier dus niet zo’n super perfect jong lijf nodig.

Zelfs met een flinke lichamelijke beperking, ervaar je hier de essentie van yoga en krijg je de goeie energie. Ik vind de houdingen niet altijd makkelijk maar ik merk dat de regelmaat mij echt verder helpt. Achteraf is het altijd enorm verfrissend en word ik er echt blij van.”

Josje Pollmann, Grafisch Vormgever
Amsterdam Vondelbuurt

Peggy de Jonge-Yogaschool-Amsterdam
“Yogaschool Amsterdam heeft een zeer ervaren lerarenteam met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De lessen zijn daardoor altijd op niveau en geven mij daardoor precies wat ik nodig heb om me weer goed in mijn lichaam te voelen. Door yoga ben ik een blijer mens.”

Peggy de Jonge, Jurist
Amsterdam Baarsjes


“Met Iyengar Yoga heb ik mijn persoonlijke grenzen verlegd. Ondanks onzekerheden en angsten over mijn onwillige lijf, voelt iedere les als een zege. Waarin ik nieuwe dingen blijf overwinnen en bijleren. Namasté Kristien en Harriet. Het heeft een vaste plaats in mijn leven gekregen.”

Gerry van Heerde, leidinggevende VUmc
Amsterdam Surinameplein


“Zo’n 12 jaar geleden alweer startte ik hier met Iyengar Yoga. Uit nieuwsgierigheid maar vooral omdat ik actiever met mijn lichaam bezig wilde zijn vanwege mijn zittende kantoorbaan. Directe aanleiding was last van een spier in mijn schouder waar ik toen direct van verlost werd.

Iyengar Yoga zorgt ervoor dat ik mijn lichaam uitdaag via soms zeer intensieve houdingen en het biedt me rust en concentratie. De yogalessen, de gemotiveerde medebeoefenaars en de zeer inspirerende yogaleraren geven mij bovendien extra inspiratie voor mijn dagelijkse werk. Iyengar yoga is een vast onderdeel van mijn leven, of het nu op de mat is, bij de tramhalte is of achter mijn bureau.”

Nick Bol, HR adviseur
Amsterdam Baarsjes


“Bij Yogaschool Amsterdam ervaar ik dat je met Iyengar Yoga altijd verder komt, ondanks blessures of blokkades. Een belangrijke les hier is ‘niet opgeven, altijd proberen’. Het is die instelling in combinatie met het gebruik van props, dat ik van mijn zware RSI ben afgekomen.

Het is voor mij als ’thuiskomen’ waarbij mijn fysieke grenzen en mentale wensen in harmonie samenkomen. Grenzen en wensen die ik blijf onderzoeken en uitdagen, stapsgewijs. Waardoor ik via fysieke inspanning nieuwe inzichten krijg en meer tot rust kom.”

Baukje Spaltro, Beeldend Kunstenaar
Amsterdam Kinkerbuurt

WAAROM
YOGASCHOOL
AMSTERDAM

Uitsluitend Gecertificeerde Yogadocentenuitsluitend gecertificeerde yogadocenten
Met Gemiddeld 20 Jaar Yoga-ervaring Per Docentmet gemiddeld 20 jaar yoga-ervaring per docent
Centraal In Amsterdam West Dichtbij Het Vondelparkcentraal in Amsterdam West dichtbij het Vondelpark
Sinds 1999, Sinds 2012 Op Baarsjesweg 277sinds 1999, sinds 2012 op Baarsjesweg 277
150m² Ruime Yogastudio Met Alle Hulpmiddelen150m² ruime yogastudio met alle hulpmiddelen
Ook Voor Leraren In Opleidingook voor leraren in opleiding
Ook Voor Herstel En Fysieke Beperkingenook voor herstel en fysieke beperkingen

Certificaten Yogaschool Amsterdam

Yoga Certificaat – Iyengar Memorial Yoga Institute
Yoga Certificaat – Yoga Unie
Yoga Certificaat – Codarts Rotterdam
Yoga Certificaat – Laban Bartenleff Institute