lessen VOOR BEGINNERS TOT GEVORDERDEN

EN MEER …


Yogaschool Amsterdam

Beginners


Wat: Onze Beginners lessen draaien om ‘doen doen doen’. Je leert onder begeleiding van gecertificeerde yogadocenten op een veilige manier de basishoudingen goed uit te voeren. Je leert en oefent staande houdingen en je maakt kennis met props en cyclisch leren. Cyclisch leren betekent dat je herhaaldelijk dezelfde oefeningen doet, steeds belicht vanuit een andere invalshoek. 

Voor wie: Onze Beginners lessen zijn vooral bedoeld voor iedereen die begint met (Iyengar) yoga. Je wordt stabieler en handiger en leert je te concentreren. Voor iedereen, of je nu jong of oud bent, lenig of stram, fit of niet. Met koorts werken, vertraagt je herstel, dus blijf thuis en ziek uit.

Wanneer: woensdag 18.00 uur; zaterdag 11.00 uur

Lesduur: 75 minuten. De voordeur gaat 15 minuten voor aanvang open – en sluit onherroepelijk bij aanvang van de les.

Hoe vaak: Voor het gewenste resultaat adviseren wij eerst een vaste tijd in de week uit te kiezen en deze les elke week te volgen. 

Resultaat: Leerlingen ervaren deze yogalessen vaak als een verfrissende afwisseling in hun werkweek. Je gaat terug naar de essentie van yoga. Met als resultaat dat je door meer stabiliteit én meer soepelheid in je lijf, je beter in je vel gaat voelen.Yogaschool Amsterdam

Algemeen


Wat: In onze Algemene lessen werken we met basishoudingen en gevorderde Asana’s, volgens het maandelijks terugkerende patroon waarbij in week 1 Staande Asana’s, week 2 Vooroverbuigingen, week 3 Achteroverbuigingen, Diverse andere Asana’s en de laatste zeven dagen van de maand Restoratieve Asana’s of Pranayama. Hier zie je de typische vaardigheid van een gecertificeerde Iyengar yogaleraar: multitasken en alternatieven bieden wanneer dat nodig is, zoals menstruatie/zwangerschap, maar ook blessures of chronische pijn.

Voor wie: Onze Algemene lessen zijn bedoeld voor iedereen die ideaal gezien 6 maanden wekelijks Iyengar yogales heeft gevolgd. Is Iyengar yoga nieuw voor je maar heb je al wel yoga gedaan? Dan is de Algemene les meest geschikt. Je kunt ook overwegen de Beginners les te doen als je ons en de Iyengar methode wilt leren kennen. Als je vaker per week les wil volgen of met ernstige fysieke beperkingen of blessures kampt, zoek dan contact met je leraar die je zal helpen kiezen.

Wanneer: maandag 10:00 en 18:30; dinsdag 18:45; woensdag 19:45; vrijdag 10:00; zaterdag 09:00 en zondag 09:30

Lesduur: 90 minuten. De voordeur gaat 15 minuten voor aanvang open – en sluit onherroepelijk bij aanvang van de les.

Hoe vaak: Voor het gewenste resultaat adviseren wij een of twee vaste tijd(en) in de week uit te kiezen en deze elke week te doen en daarbij minimaal eenmaal per week thuis te oefenen.

Resultaat: Je ontwikkelt en verfijnt je houdingen zodat je de verdieping gaat ervaren van de fysieke uitdaging en de mentale rust. Meer kennis en begrip van de asana’s en van jezelf. maakt Je sterker.


Yogaschool Amsterdam

Prop up!


Wat: In de “Prop up” les leer je op een veilige manier en onder begeleiding van een gecertificeerde yogadocent, hoe props gebruikt kunnen worden om je te steunen en om je herstel van ziekte of een blessure te bespoedigen. Iyengar yoga is heel veelzijdig. Hier kun je zien hoe Mr. Iyengar een methode heeft ontwikkeld om te oefenen als je een blessure hebt of met ziekte te kampen hebt. Het is een positieve aanpak, we blijven niet bij de pakken neer zitten. 

Voor wie: Deze les is geschikt als je uit een Yoga Therapie les ontslagen bent of als je fysiek of mentaal oververmoeid bent en onze manier van werken in de gewone lessen al hebt leren kennen, bij voorbeeld door een halfjaar Iyengar yogalessen te volgen.. Ook is deze les geschikt als je gezond zwanger bent en wilt leren hoe je de asana’s met meer aandacht voor je kind naar je hand kunt zetten. Ben je ziek of zwaar geblesseerd? Vraag dan naar de mogelijkheden om Yoga Therapie te doen in een Privé-les. Voor al onze lessen geldt echter dat je alleen kunt deelnemen als je koortsvrij bent.

Wanneer: dinsdag 10:00 

Lesduur: 90 minuten. De voordeur gaat 15 minuten voor aanvang open – en sluit onherroepelijk bij aanvang van de les.

Hoe vaak: Om het beste te herstellen, volg je deze les eens per week en oefen je zelf op de dagen dat je geen les hebt.

Resultaten: Na deze les voel je je lekkerder in je vel en weet je welke aanpassingen in de asana’s voor jou en jouw herstel nodig zijn om er optimaal van te kunnen profiteren, tijdens de lessen en als je zelf oefent. Je staat verbaasd over wat wel allemaal kan.
Yogaschool Amsterdam

Gevorderden


Wat: Onze Gevorderden les is een Iyengar yogales op het hoogste niveau. Je kunt zelfstandig Salamba Sirsasana en Salamba Sarvangasana; Urdva Dhanurasana en andere sterke achteroverbuigingen. Ook ken je de verschillende zithoudingen als Virasana en Padmasana. Je voelt je op je gemak in je eigen oefenpraktijk en oefent minstens tweemaal per week zelfstandig. Je leest in het boek “Light on Yoga” of een ander boek van BKS Iyengar of Geeta Iyengar en bent vertrouwd met de Sanskriet namen van asana’s en bepaalde filosofische concepten. 

Voor wie: Om deze lessen te kunnen volgen, heb je minimaal 2 jaar intensief Iyengar yogalessen gevolgd. Je kunt het niveau aan, je signaleert blokkades, weet wat je te doen staat en blijft jezelf hierin uitdagen. Individueel en in de groep. Ben je geblesseerd of ziek en twijfel je of je kunt deelnemen? Vraag ons dan om advies. Heb je koorts? Dan is ons dringende advies om zo snel mogelijk onder de wol te kruipen want met koorts kun je aan geen enkele les deelnemen.

Wanneer: wekelijks woensdag 08:45 uur

Lesduur: woensdag 120 min. De voordeur gaat 15 minuten voor aanvang open – en sluit onherroepelijk bij aanvang van de les.

Hoe vaak: Op dit niveau doe je iedere dag je yoga, door regelmatig de lessen te volgen afgewisseld met zelfstandig oefenen. 

Resultaat: Volg je deze lessen, dan is Iyengar yoga een levensstijl. Je leert steeds beter naar binnen te kijken en open te staan voor jezelf en voor anderen. Je leert steeds scherper te zien wat echt belangrijk voor je is en wat je niet meer nodig hebt om het vervolgens los te laten. Je gaat je steeds meer interesseren in de yogafilosofie en leert je yogakennis en -ervaring actief in te zetten wanneer jij dat nodig hebt zodat je dagelijks met meer rust en ruimte in balans blijft.