skip to Main Content
Certified Yoga for students and teachers

Mentorprogramma

Plaats voor gevorderde Iyengar yoga beoefenaren in het Mentorprogramma bij Yogaschool Amsterdam

In Yogaschool Amsterdam is ruimte voor de gevorderde Iyengar yoga beoefenaar. De doordeweekse Level 2 en Level 3 lessen zijn zeer geschikt en niet te vergeten de ruimte die we bieden voor je persoonlijke oefenpraktijk, tegenwoordig op afspraak. Wil je meer? Dat kan!

Negen zondagen en één maandag in schooljaar 2022-2023 zijn er Lange Level 3-lessen in de ochtend van 10:00 tot 13:00 en Lesgeeftraining in de middag van 14:00 tot 17:00.

Ben je alleen geïnteresseerd in de ochtendlessen? Je kunt deze los boeken (bekijk de data hieronder). Heb je dit nog nooit gedaan? Lees verder en vraag Kristien of dit de juiste les voor jou is.

Eerste zondag 2 oktober 10:00 – 17:00 

De Level 3-les

Voor wie:

De level 3-les is waar gevorderde Iyengar yogabeoefenaars elkaar ontmoeten en geïnspireerd raken om groter begrip te krijgen in Asana en Pranayama.

Mag ik meedoen:

Je kunt al meedoen als je minimaal drie jaar reguliere Iyengar yogalessen hebt gevolgd en zelfstandig kunt oefenen.

Leerproces:

In Yogaschool Amsterdam creëren we een atmosfeer waar iedereen van en met elkaar kan leren. We vinden de kruisbestuiving juist goed, vandaar dat we geen onderscheid maken tussen mensen die lange tijd Iyengar yoga oefenen, – die tot leraar opgeleid worden of al gecertificeerd zijn.

Programma:

We werken met de Introductory en Intermediate Junior syllabi (vind ze op blz 35 tot 39 hier) met soms een uitstapje naar nòg meer gevorderde syllabi. Ook wordt de theorie (Anatomie en Filosofie) in de praktijk gebracht in deze les en word je enthousiast gemaakt om thuis in de boeken te duiken voor zelfstudie. Voor het lesgeef-gedeelte, ’s middags, krijg je een week van tevoren een persoonlijke opdracht van Kristien. Door aan elkaar les te geven in een ongedwongen sfeer, komen de verhalen en voorbeelden uit de jarenlange ervaring van Kristien.

Ben je Level 1 gecertificeerde Iyengar yogaleraar of ben je geïnteresseerd om Level 1 of – 2 leraar te worden?  Volg dan ook de Lesgeeftraining in de middag.

Voor wie:

Lesgeeftraining houdt in: mensen die zich voorbereiden op het Level 1 of – 2 examen geven onder Kristien’s begeleiding aan elkaar les (Kristien is Level 3 leraar sinds 2012).

Leerproces:

De basis van het lesgeven ligt in begrip van je eigen oefenpraktijk. Daar wordt altijd aan gerefereerd als we door de syllabi heen de stappen van de basis naar complex bestuderen. We hebben het over series maken en over hoe je je presenteert als leraar, hoe je de ruimte gebruikt en ook de props.

En ook:

Ook leer je te werken met gangbare blessures of ziekte. Het leren en bestuderen van en praten over filosofische teksten maakt dat je persoonlijk stevig in je schoenen komt te staan.

Level 1 Gecertificeerd Iyengar yogaleraar kun je worden na drie jaar Mentor programma met Kristien en slagen bij het Level 1 leraren examen, georganiseerd door de Iyengar Yoga Vereniging Nederland.

Naast de maandelijkse zondagen volg je ook min. twee doordeweekse lessen. Bij één van deze lessen ga je observeren en assisteren en gaandeweg zelf lesgeven. Om meer ervaring op te doen is de Verdiepingscursus in Utrecht en/of in Ede waar Kristien ook lesgeeft, een must.

Kostenplaatje Mentorprogramma IN Yogaschool Amsterdam ’22 – ’23 :

Jaarabonnement (100 lessen) volgen: €  900

10x 6u: Mentor programma: €  495

4x privéles en evaluatiemoment (kan gedeeld worden): €  200

=====

€ 1595

Kosten Mentorprogramma BUITEN Yogaschool Amsterdam:

Lidmaatschap IYVN €    35

Verdiepingscursus* €  ???

 

*Verplicht als je in opleiding bent voor Level 1 certificaat

De data:

2022:

02/10

30/10

27/11

18/12

2023:

29/01

19/02

26/03

23/04

28 en 29/05 (Pentecost Workshop)

10 x 6u = 60u

Data onder voorbehoud vanwege de pandemie.

Online les volgen als het niet in de school kan. Tijdschema voor de dag wordt aangepast zodra we in lockdown terechtkomen. Verder houden we ons aan de regels van testen en vaccineren die de overheid ons voorstelt.

Back To Top