YOGATELIER en Mentor-programma Level 1 – 2

Voor de gevorderde Iyengar beoefenaar bij Yogaschool Amsterdam 2023 – 2024

In Yogaschool Amsterdam is ruimte voor de gevorderde Iyengar yoga beoefenaar als ook gecertificeerde Iyengar yogaleraren (CIYT). In het reguliere lesrooster zie je een Gevorderden les per week. Ook bieden we op donderdagochtend ruimte voor je persoonlijke oefenpraktijk. Wil je meer? Dat kan!

Misschien is het ‘YogAtelier | Mentor-programma Level 1 – 2’ iets voor jou. Het is voor mensen die leraar willen worden of al CIYT-leraar zijn en de volgende stap willen zetten (Level 2 syllabus). Ook als je geen leraar bent of wil worden en wel meer Iyengar yoga wil doen. Mensen die meedoen aan het Mentor-programma krijgen voorrang, maar losse dagen volgen is mogelijk. Kristien kan je mentor worden als je drie jaren Iyengar yogalessen hebt gevolgd. Zo’n mentorschap kan op ieder moment in het jaar beginnen. Alle info vind je hier beneden.

Informeer je ook over de Verdiepingscursus in Utrecht waar Hiske van der Meulen, Kerry Reinking, Nanda Peek en Kristien ieder vier dagen lesgeven. 

De tien lesdagen van het Mentor-programma zijn afwisselend in Amsterdam en in Antwerpen. Er staan ook twee weekends gepland, één aan het eind van de kerstvakantie in Antwerpen, en de ander met de pinksterdagen in Amsterdam.

Ben je geïnteresseerd? Bekijk de data en lestijden hieronder. 

Mag ik meedoen:
Je kunt al meedoen als je minimaal twee jaar reguliere Iyengar yogalessen hebt gevolgd en zelfstandig kunt oefenen.

Leerproces:
In Yogaschool Amsterdam creëren we een atmosfeer waar iedereen van en met elkaar kan leren. Of je nu tot leraar opgeleid wilt worden, gecertificeerd bent of nooit leraar wil worden, je bent altijd Iyengar yoga beoefenaar.

Programma:
Asana/ Pranayama aan het begin van de dag, vind de Level 1 en 2 syllabi op blz. 35 tot 39 hier. De Anatomie en Filosofie worden in praktijk gebracht, misschien krijg je de geest en duik je thuis in de boeken.
In het Lesgeven Laboratorium na de pauze ga je onder begeleiding van Kristien lesgeven of – volgen. In een ongedwongen sfeer deelt Kristien verhalen, leer je van – en lach je om voorbeelden uit haar lange ervaring. (Kristien is Level 3 leraar sinds 2012)

Leerproces:
De basis van het lesgeven ligt in begrip van je eigen oefenpraktijk. Daar wordt altijd aan gerefereerd als we door de syllabi heen de stappen van de basis naar complex bestuderen. We hebben het over series maken en over hoe je je presenteert als leraar, hoe je de ruimte gebruikt en ook de props.

En ook:
Ook leer je te werken met gangbare blessures of ziekte. Het leren en bestuderen van – en praten over filosofische teksten maakt dat je persoonlijk stevig in je schoenen komt te staan. 

Het Mentor-programma waarin je je voorbereidt op het Level 1-lerarenexamen duurt in principe drie jaar.

VOORBEELD Investering 1 JAAR Mentor-programma

Binnen Yogaschool Amsterdam

gemiddeld 100 lessen volgen€1000,-
10x 5u: Mentor-programma €500,-
4x privéles en evaluatiemoment (kan gedeeld worden)€200,-
€1.700,-

Buiten Yogaschool Amsterdam

Lidmaatschap IYVN€35,-
Verdiepingscursus*€960,-
€995,-

*Zeer aanbevolen als je leraar wil worden

Data Mentor-programma ’23 – ’24

Lestijden:

De zondagen:                         12:30 – 15:30 en 16:00 – 18:00

Het weekend: eerste dag:         11:00 – 14:00 en 15:00 – 17:00

                        tweede dag:        09:30 – 12:30 en 13:30 – 15:30

Data:

1 oktober                    

29 oktober                 

26 november            

6 – 7 januari – ANTWERPEN

4 februari – ANTWERPEN

10 maart – ANTWERPEN

7 april – ANTWERPEN

19 – 20 mei = Pinksterzondag en -maandag – AMSTERDAM