skip to Main Content
Certified Yoga for students and teachers
ERROR: No timetable found with id: 8ERROR: No timetable found with id: 9ERROR: No timetable found with id: 19

Yoga Amsterdam Beginnen

 

Alle begin is moeilijk. Maar een goed begin is het halve werk. Het zijn misschien clichés, maar ze zijn zo waar. Ook voor yoga. Wij geloven in een stevige basis waar je jaren plezier van hebt. Ons advies luidt dan ook: begin bij de basis en blijf daaraan werken. Onze yogalessen die vallen onder het doel ‘Beginnen’ zijn daarom niet alleen geschikt als je nog nooit (Iyengar) yoga hebt gedaan maar ook als je de basishoudingen van yoga steeds beter onder de knie wilt krijgen. Deze yogalessen zijn speciaal bedoeld voor iedereen die van meet af aan eruit wilt halen wat er inzit, uit yoga en uit zichzelf.

 

Yoga Amsterdam Ontwikkelen

 

Het yogadoel ‘Ontwikkelen’ en de yogalessen die bij dit doel horen, passen bij je als je de rijkheid van de asana’s wilt leren kennen en deze nog beter wilt leren beheersen. Elke asana op zichzelf en door ze uit verschillende groepen te integreren. Je houdt ervan uitgedaagd te worden, niet alleen in uithoudingsvermogen maar ook in de verfijning van correcte houdingen (alignment). Deze lessen volg je als je dat stapje extra wilt zetten, steeds weer opnieuw. En als je bereid bent uit je comfortzone te stappen omdat je weet dat je je alleen dan kunt blijven ontwikkelen, niet alleen met yoga.

 

 

Yoga-Amsterdam-Oefenen

 

Om yoga optimaal te integreren in je dagelijkse leven, wil je zoveel mogelijk oefenen. Het liefst thuis. Alleen heb je thuis niet altijd de ruimte, als je er al de tijd voor neemt. Bovendien is het soms moeilijk je thuis te concentreren. Om toch regelmatig aan yoga te doen, kun je op Yogaschool Amsterdam twee keer in de week komen oefenen. Ook handig als je liever vaker yogalessen volgt maar verhinderd bent op de tijden dat ze gegeven worden. Vrij oefenen op school biedt je daarbij de gelegenheid om met anderen uit je les af te spreken. Omdat samen oefenen leuker en leerzamer is.

Wat: Tijdens vrij oefenen op Yogaschool Amsterdam werk je individueel en toch samen. Met andere leerlingen uit je eigen les en andere lessen, van alle niveaus. Door tussen de lessen door te oefenen wat je in de les geleerd hebt en door te observeren, te experimenteren en door anderen te helpen, leer je sneller. En raak je iedere keer geïnspireerd om alles uit yoga te halen wat erin zit. Bovendien kun je op school kort de hulp inroepen van een van onze docenten die daar ook vrij aan het oefenen is.

Voor wie: Vrij oefenen is open voor iedereen die op Yogaschool Amsterdam yogalessen volgt. Van absolute beginners tot aan leraren en alle niveaus daartussen. Je mag alleen geen koorts hebben. En je moet in staat zijn om zonder begeleiding veilig op je eigen niveau te oefenen. Met een zware blessure of andere fysieke beperking kan dat soms lastig zijn en kun je je beter beperken tot de lessen waar de docent je intensief begeleidt.

Resultaat: Oefen je goed en vaak, dan merk je dat je sneller stappen maakt. Oefen je regelmatig de basishoudingen, dan zul je merken dat je lekkerder in je vel gaat zitten en je leert bijvoorbeeld als beginner eerder zelfstandig te werken. Te midden van gelijkgestemden en uitgerust met alle props van school die je vrij mag gebruiken. Je kunt je zo beter concentreren op wat je doet en je kunt tegelijkertijd anderen die daar prijs op stellen, je hulp aanbieden. Vooral voor leraren in opleiding biedt dit een interessante oefening.

 

Yoga Amsterdam Specialiseren

 

Als je voor het yogadoel ‘specialiseren’ gaat, dan ben je dagelijks met Iyengar yoga bezig of zou je dat het liefste doen. Je ademt yoga, bij alles wat je doet. De yogalessen die onder dit doel vallen, zijn speciaal voor jou als je jezelf iedere dag graag fysiek en mentaal uitdaagt en je er niet voor terugdeinst om je alignment steeds opnieuw onder de loep te nemen. Simpelweg omdat je nieuwsgierig bent of het beter, intenser of dieper kan. Je wilt steeds geoefender worden en wilt bijvoorbeeld kunnen voelen of de energie in je lichaam goed doorstroomt. Op dit niveau streef je ernaar in een houding volledig te kunnen ontspannen om er uiteindelijk in te kunnen mediteren.

 

 

Yoga Amsterdam Herstellen

 

Herstellen van een fysieke beperking of ermee leren omgaan, dat is waar het om draait in onze yogaherstellessen. Iyengar yoga ontleent niet voor niets zijn bestaansrecht aan gezondheidsklachten. Iyengar yoga biedt een uiterst veilige en bewezen effectieve methode om fysieke en/of mentale klachten aan te pakken. Het is een methode die je al vrij snel je eigen kunt maken. Door om te beginnen je te laten inzien dat je nog veel wel kunt. Ondanks je klachten. Volg onze herstellessen als je aan de slag wilt om weer met je lijf, je hoofd en je hart in balans te komen.

Back To Top