skip to Main Content
Certified Yoga for students and teachers

JACCO MARTIN

Introductory II docent sinds 2003, certificering bij Clé Souren, Nanda Peek, Annemieke Post en Charles Hond

Ik ben geboren en opgegroeid in Uden, Brabant; sinds 1994 in Amsterdam. Naast yoga houd ik me dagelijks bezig met mijn werk als freelance architect / ingenieur en thuis zijn met m’n gezin.

In 1997 met Iyengar yoga begonnen omdat ik diepe interesse had in spiritualiteit en de rol van onze lichamelijkheid daarin. Daarnaast zocht ik een manier om op een intelligente manier fit te blijven. Wat Iyengar yoga mij vooral biedt is dichter bij jezelf – en daarmee mogelijk de ander – komen in een hectische wereld.

Mij spreekt het meest aan in Yogaschool Amsterdam het zuivere en nuchtere karakter van de school, in het belang van de essentie: yoga en het simpelweg oefenen. Overbodigheden zijn er niet, want ze zijn namelijk overbodig. Heel verhelderend in een samenleving met ongelofelijk veel ruis en tollende hoofden.

Van leerlingen hoor ik over mijn lessen dat ze de duidelijkheid fijn vinden; ‘hele fijne les’; ‘zwaar, maar wel goed’ hoor ik vaak.

In mijn lessen geef ik graag mee dat je zoekt in het doen van de oefeningen waar en waarom je stopt met dieper gaan – daar ligt de sleutel om van energie verspillen naar energie terugkrijgen te komen. Dan transformeert ‘zwaar’ naar ‘intens’ of zelfs ‘licht’.

Mijn dierbaarste ervaring met een leerling: het is altijd prachtig om de prille en voorzichtige triomf in iemands gezicht te zien wanneer het hem/haar voor het eerst is gelukt om in handstand te staan. Je helpt mensen met zelfoverwinning.

Back To Top